Εκδηλώσεις


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το υπουργείο Παιδείας ως πανελλήνια ημέρα σχολικού εκφοβισμού. Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο εσκεμμένης απρόκλητης και επαναλαμβανόμενης άσκησης βίας και επιθετικής συμπεριφοράς μεταξύ των μαθητών. Έχει διάφορες μορφές όπως λεκτικός, σωματικός, ψυχολογικός εκφοβισμός με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου.

Για τον λόγο αυτό την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δράσεις με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους απέναντι στο θέμα. Τα παιδιά με χαρά δημιούργησαν με τις τσάντες και με τα σώματά τους συνθήματα. Έπειτα ακολούθησε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν τα κορίτσια της Γ Γυμνασίου του σχολείου μας με θέμα την έμφυλη βία απέναντι στις γυναίκες.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός 2022

Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2018

 Η Μ.Α.μ.Α συναντά τους μαθητές του Γυμνασίου Επισκοπής Ναούσης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (3 Δεκεμβρίου), ο σύλλογός μας, η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό με πολλή χαρά δέχτηκε την πρόσκληση της διεύθυνσης γυμνασίου Επισκοπής Νάουσας. Το σύλλογο εκπροσώπησαν η κυρία Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη, πρόεδρος Μ.Α.μ.Α και η κυρία  Ειρήνη Αναγνώστου, σχολική ψυχολόγος ,εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος του συλλόγου μας η οποία και πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Η συνάντηση με τους μαθητές είχε ως βασικό στόχο την έγκαιρη επιστημονική ενημέρωση για το τι είναι:
Α. Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες
Β. Ποιες είναι οι αναπηρίες
Γ. Ποια είναι τα εμπόδια που δημιουργούνται στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες
Δ. Ποιες είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρίες

Τα βασικά μέρη της ενημερωτικής συνάντησης ήταν:

Α. Βιωματική άσκηση με θέμα- «Πώς βιώνουν τις δυσκολίες τα άτομα με αναπηρίες» ,με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων , ανάλυση των δεδομένων και των συναισθημάτων που προέκυψαν.
Β. Αναλυτική παρουσίαση για την Αναπηρία και στη συνέχεια εκτενής ενημέρωση για Το Φάσμα του Αυτισμού.
Γ. Πώς βιώνει μια μητέρα την καθημερινότητά της μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό.
Δ. Συζήτηση μέσα από πολλές και εποικοδομητικές ερωτήσεις- απαντήσεις από τους μαθητές και τους καθηγητές.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη διευθύντρια του Γυμνασίου Επισκοπής ,κυρία Μαρία Κατσίκα και το σύλλογο διδασκόντων για τη ζεστή τους φιλοξενία αλλά και τους μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν τέτοιου είδους συναντήσεις ενημέρωσης γιατί όντως διαπιστώσαμε ότι και ενδιαφέρονται κι έχουν πολλά να καταθέσουν!